TULEEKO EUROOPASTA ILMASTONEUTRAALI 2050? Haastattelen EU-ilmastoasiantuntijaa

1.11.2020
14 060 Näkymät

Video on tehty kaupallisessa yhteistyössä EU:n komission kanssa 🌳 Maailman ilmasto ja ympäristö on meille ihmisille rakas, mutta samalla meidän oma toiminta myös tuhoaa sitä. Mitä asialle voi tehdä? Mitä EU tekee, jotta oman maanosamme toiminta olisi ilmastoneutraalia vuoteen 2050 mennessä? Videolla tutustutaan EU:n vihreän kehityksen ohjelmaan, kun haastattelen Brysselissä työskentelevää ilmasto- ja ympäristöasiantuntija Ismo Ulvilaa.
LÄHTEITÄ JA LISÄLUKEMISTA
- EU:n vihreän kehityksen ohjelma: ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_fi
- Ismo Ulvilan pidempi haastattelu Nonsense-podcastissa: ec.europa.eu/finland/news/nonsense_podcast_200813_fi
OTA MUN SOMET HALTUUN:
📸 Instagram: instagram.com/Viljamitz
📩 Twitter: twitter.com/Viljamitz
👻 Snapchat: Viljamitz
😎 Saa olla yhteyksissä!
🎵 Musiikki: Epidemic Sound
📷 Kuvitus: Envato Elements, Pixabay, Unsplash, Shutterstock
🎥 Tuotantokalusto: Panasonic Lumix GH5 (Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm), Røde Videomic Pro+, Yongnuo YN-160 III LED-valaisimet, Adobe Premiere Pro + After Effects
#tietovlogi #eurooppa #ilmasto

Kommentteja
 • Kiitos Ville!!!! Niin tärkeä video NIIN tärkeästä aiheesta. Itse kans ollu aika epätoivoinen tästä aiheesta ja koska tullu juuri sellainen olo että onko mitään enää tehtävissä... Tosiaan ihanaa kuulla että EU on sitoutunut tähän ja tavoitteet kohdallaan. Toivon vaan että ne myös todellakin toteutuvat ja tähän ON SAATAVA Amerikka ja Aasia mukaan !!!!!! 🌎🌍🌏♻️🌱

  Inka MurdochInka Murdoch4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto 16 -vuotias poika Ossi alatalo on kadokskiia rovaniemillä - poliisi

   Axel LahdensuoAxel Lahdensuo3 kuukautta sitten
  • Niin ja viel Afrikkalaiset tytöt kouluun niin ois jo ihan hyvä tilanne.

   eetplaysseetplayss4 kuukautta sitten
  • @Inka Murdoch Joo niinpä! Meillä on jo sovittu broidin ja kaverin kanssa vaalivalvojaiset ti-ke väliselle yölle. Toivottavasti saadaan Biden presidentiksi, koska hän oikeasti ottaa ilmastoasiat vakavasti 😊

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto Jep sepä se... Toivotaan parasta että asiat etenee parhaimmin päin. Myös noi Yhdysvaltojen pressanvaalit omalta osaltaan kyllä jännittää että miten käy koska sekin kyllä tulee tähän vaikuttamaan ...🤞♻️🙏

   Inka MurdochInka Murdoch4 kuukautta sitten
  • Todellakin! Tähän tarvitaan globaalisti kaikki mukaan 🌏🌎🌍☘️ Nyt on tullut kyllä lupaavia uutisia Aasian suunnalta. Täytyy vaan toivoa, että ne eivät olisi pelkkää sananhelinää, vaan asioita oikeasti edistettäisiin 😊 Esim: yle.fi/uutiset/3-11613415 ja yle.fi/uutiset/3-11563285

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Hyvä video aiheesta, vaikka co2 päästöt noin 0,2g joka sekunti + Finnairin mainoksia. Olisitko jatkossa valmis tinkimään videoisi laadusta, vai kompensoitko ostamalla suota? (:

  veiko pveiko pUukausi sitten
 • Miksi joku levittää tahallaan koronaa? 10 tärkeintä syytä.

  Ali-Keravan herttuaAli-Keravan herttuaUukausi sitten
 • Cmon miks näin vähän näyttökertoja Tää video on tärkee

  MrSefuMrSefu3 kuukautta sitten
 • Mielenkiintoinen pointti, että otetaan esiin 400 000 vuosittain ilmansaasteisiin kuolevaa eurooppalaista, ottaen huomioon että iso osa saasteista tulee kivihiilen poltosta. Samaan aikaan ydinenergia halutaan kieltää ja esim. Saksassa ydinvoimalat on ajettu alas, ellei niiden nyt pitänyt ottaa niitä taas käyttöön. Mutta erikoisia dilemmoja mitkä tulee ihan tärkeän aiheen, ja idealismin väliin. Mitä väliä jos 400 000 ihmistä kuolee, kunhan ei ydinvoimaa koska? Muutenkin paljon idealismia, älyllistä epärehellisyyttä tässä, toki ei ihme kun kerran Euroopan Komissio tästä on Villelle maksanut.

  Toni FToni F3 kuukautta sitten
 • Mäkin opin uutta! toi Eco-economic decoupling oli mulle ihan uusi käsite. Todella hienoa, että ollaan EU:ssa onnistuttu siinä, ainakin noiden kasvihuonekaasujen kohdalla.

  ilonanneilonanne3 kuukautta sitten
 • Hyvä video

  Axel LahdensuoAxel Lahdensuo3 kuukautta sitten
 • * Ydinvoima tuottaa 20- kertaa enemmän CO2 päästöjä, kuin ruskohiilivoimala. Keskeisintä olisikin saada tämä kylmäävä ydinvoiman illuusio pois tiedotusvälineistämme. Ja tuoda se OIKEA totuus ineen. * Heri folks. Se on tämä Arto Lauri FIboth täydellinen kanava juuri sinulle. Tilaa itsellesi, lapsillesi ja kavereillesi tästä kiinnostavaa kotiisi.

  artolauriartolauri3 kuukautta sitten
 • * TVO ydinvoimala on TÄYNNÄ ihmisiä, jotka ei paskaa nalkkaa luonnon säilyttämoisestä. Koska ovat satanistisia illuminaatteja. * Heri folks. Se on tämä Arto Lauri FIboth täydellinen kanava juuri sinulle. Tilaa itsellesi, lapsillesi ja kavereillesi tästä kiinnostavaa kotiisi.

  artolauriartolauri3 kuukautta sitten
 • Jos jokaisen pitäisi *Ismo Ulvilan* mielestä osallistua ilmastotyöhön, niin mikset ymmärtänyt kysyä, että paljonko hän itse on matkustanu lentokoneella ja paljonko se on tuottanyt hiilidioksidipäästöjä. Toisekseen, jos miettii "ilmastoneutraaliutta", niin tuulivoimalan rakentaminen lähtien raaka-aineista (esim. teräs) tuottaa _enemmän_ hiilidioksidipäästöjä kuin vastaavan sähköenergian tuottaminen kivihiilen polttamisena hiilivoimalassa koko tuulivoimalan elinkaaren aikana!

  HulksterHulkster3 kuukautta sitten
 • MISSÄ VÄLISSÄ 103K TIJAALIA!?!?!? vähäks nopiaan tullu!

  MunTuubiMunTuubi3 kuukautta sitten
 • Sitä vaan nää laittaa miettimään ihan oman maan kohdalla että esim nesteen My Diesel on kalliimpaa kuin norm diesel, mutta miksi.. miksi valtio verottaa myös uusiutuvan dieselin teosta koska silloin ihmiset tankkais sitä ja päästöt olis pienemmät..

  MunTuubiMunTuubi3 kuukautta sitten
 • Niin tärkeä aihe, joka koskee koko maapalloa. Meillä on vaan tämä yksi ainoa maapallo, joten pidetään kaikki omalta osaltamme huolta luonnon ja eläinten hyvinvoinnista ja elinvoimaisuusesta. On tärkeää saada myös Amerikan ja Aasian maat tähän projektiin vahvasti mukaan. Maapallon jatkuva elämä on meidän ihmisten omissa käsissä, joten ei pilata tätä, jotta tulevatkin sukupolvet pääsevät nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta ja kauniista, henkeäsalpaavista luontokohteista. Jatka samaan malliin Ville. Edistät omalta osaltasi tärkeitä aiheita.👍

  #TKOMV#TKOMV3 kuukautta sitten
 • 17:30 Aika eurosentrinen näkemys, mutta oon samaa mieltä!

  Tuomo TamsTuomo Tams3 kuukautta sitten
 • Unohtakaa se ilmasto - ihmiskunnan on joka tapauksessa pyrittävä elämään harmoniassa luonnon kanssa, torjuttiin ilmastonmuutos tai ei! Ja hiilineutraaliuteen pyrkivissä toimissa voidaan myös huomioida kasvi- ja eläinkunnan hyvinvointi, ei ainoastaan päästöjen vähennys.

  Tuomo TamsTuomo Tams3 kuukautta sitten
 • Tervetullutta vaihtelua tällainenkin video tälle kanavalle👍

  PetrrPetrr3 kuukautta sitten
 • Kallis mies

  Erik BlomqvistErik Blomqvist3 kuukautta sitten
 • Tykkäisin, jos tekisit lisää tällasia haastatteluja! Mahtava vidi!

  RaseRase3 kuukautta sitten
  • Jes!

   RaseRase3 kuukautta sitten
  • Mulla on videopodcast suunnitteilla, jossa myös haastattelisin mielenkiintoisia ihmisiä ☺️ Yritän käynnistää sen tammikuussa. Eli luvassa on 👌

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto3 kuukautta sitten
 • Ja mä kun luulin et maski pidetää päässä myös silloin kun puhutaan toiselle puolen metrin päässä.

  MadScorpionMadScorpion3 kuukautta sitten
 • fi.wikipedia.org/wiki/MRSA

  PandaPanda3 kuukautta sitten
 • Hienoa Ville, hieno video todella tärkeästä aiheesta. Kiitos, että käytät valtaasi näin! Ja sanon valtaa, koska seuraajamäärät on myös valtaa. Hyvin huomaa kyllä tämän keskustelun polarisoituneisuuden, koska harvoin sinun videoissasi on suhteessa noin paljon alapeukkuja. Tämä video herätti sekä toiveikkuutta että huolta, kuten ilmastofaktoilla on tapana. Toiveikkuus pääsi kuitenkin tässä ylivoimaisesti voitolle. Toivoisin, ettei ilmastokysymykset olisi näin politisoituneita kysymyksiä, koska ilmastonmuutos on koko ihmiskuntaa uhkaava vakava vaaratilanne, jossa koko maailman pitäisi toimia yhdessä yhtä ja samaa tavoitetta kohti. Politisoituminen haittaa asioiden etenemistä ja ihmiset, jotka tuntevat näiden ikävien faktojen äärellä epämukavuutta, valitsevat helposti ilmastoskeptisyyden ja faktojen kieltämisen tien. Tätä helpotetaan mielestäni parhaiten juuri tämänkaltaisella viestinnällä, jossa on esillä faktat mutta myös selkeät toimenpiteet, tavoitteet, jo saavutetut asiat sekä ennen kaikkea se toiveikkuus onnistumisesta ja valoisat tulevaisuudennäkymät. On aika päästää irti "miksi Suomen/EU:n pitäisi koska kukaan muu ei" -retoriikasta, koska A. esimerkillä on väliä ja B. se, ettei Kiinassa tai muualla "tehtäisi mitään" ei pidä paikkaansa. Ja mitä nimenomaan Suomi voi tehdä on ennen kaikkea teknologian vieminen, jota onkin tehty jo tähänkin asti. Puhtaan teknologian osaaminen on Suomen valttikortti ja siihen tulee kotimaassa vaikuttaa yrittäjyyden helpottamisella, byrokratian purkamisella yrityselämästä ja kansainvälisyyden tukemisella. Mielestäni oli kuitenkin myös upeaa, että ilmastoasiantuntija sanoi pienillä yksilötason valinnoillakin olevan merkitystä. Koska näin on 💪🏼 Jatka samaan malliin!

  Karoliina kävi täälläKaroliina kävi täällä3 kuukautta sitten
  • Kiitos! Viisaita sanoja ❣️

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto3 kuukautta sitten
 • 666 likeä

  MIMI3 kuukautta sitten
 • Toi äijä selittää Eu:sta samanlaisella tarmolla mitä verkostoponzista Onecoinista tunkittajat aikanaan. Federalisti ei usko ennen kuin koko roska kaatuu omaan mahdottomuuteen ja vaatii näitä systemaattisen kusettajan lahjoja kun menotkin selitetetään tuloiksi jne, uskokoon ken tahtoo.

  SIMOPARASSIMOPARAS3 kuukautta sitten
 • Olipa hyvä pätkä .. harmi että oli yhteistyö niin pakko antaa alapeukku

  hardcoreharrihardcoreharri3 kuukautta sitten
  • En myöskään katsonut loppuun ettet saa tästä maunostuloja

   hardcoreharrihardcoreharri3 kuukautta sitten
 • Kenen joukossa sen lauluja laulat näkyy pitävän paikkansa?

  heino kallioheino kallio4 kuukautta sitten
 • Bossmännilltä kovaa kamaa

  JantteriihJantteriih4 kuukautta sitten
 • Tee video shiftaamisesta toiseen maailmaan.

  AxuAxu4 kuukautta sitten
 • Löysin yhden vähän erikoisen videon fiboth.info/like/videot/hp1tnZWrqq2SooM

  Jaakko LehtoJaakko Lehto4 kuukautta sitten
 • Hyvä ja ajankohtainen aihe, kiitos👍🏻. Todellakin kaikkien maailman maiden pitäisi toimia tosi pian imaston ja ympäristön hyväksi🌎! Kahden nuoren lapsen isänä huoli on kova ja usko on todella koetuksella ilmaston suhteen. Oliko se avaraluonto kun kertoi, että joka viides sekunti kaadetaan sademetsää futiskentän verran😰. Kaiken sellasen pitäis loppua heti! En vaan jaksa uskoa, että se luonnonvarojen tärvääminen loppuisi koskaan😬. Mut toivotaan toivotaan🌞🌎.

  Tommin PiirtämöTommin Piirtämö4 kuukautta sitten
 • 3:02 hyvä että maski on mukana

  Aatu NevalainenAatu Nevalainen4 kuukautta sitten
 • Villen rooli videossa: Mmm, mmmmmmm, hhhmm, jooo, juuuuuuu Kyllä, mmmm, hmmm, mmm, mm, joo. Hei kiitos Ismo Ulvila tästä!

  HarttiHartti4 kuukautta sitten
 • Tarkotat varmaan päästöistä vapaa ei ilmastovapaa 😂

  Aleksi Suur-HamariAleksi Suur-Hamari4 kuukautta sitten
 • I strongly suspect this video is extremely interesting. Would you consider adding Finnish subtitles? That would help me tremendously in understanding what the video is about in detail. Using google translate: Epäilen vahvasti, että tämä video on erittäin mielenkiintoinen. Voisitko lisätä suomenkielisiä tekstityksiä? Se auttaisi minua valtavasti ymmärtämään, mistä video on yksityiskohtaisesti.

  Guus FinnishGuus Finnish4 kuukautta sitten
 • Mikä ilmasto kriisi?

  DigimongayDigimongay4 kuukautta sitten
 • Ooks koskaa tavannu Sanna Marin?

  MrSefuMrSefu4 kuukautta sitten
 • Tässä mun FIboth linkki käy tsekkaamassa kun kerkiät saa tilata kanavan jos haluat⬇️ fiboth.info/like/videot/pnyDk2PY0c7bp2Y

  Niko HalonenNiko Halonen4 kuukautta sitten
 • enemmän oisin huolissaan merien saastumisesta.. joka toisaalta vaikuttaa myös ilmastoon kun happea tuottavat eliöt kuolee / hiilidioksidia imevät eliöt ja muut kuolee

  MrBanaanipommiMrBanaanipommi4 kuukautta sitten
  • jos ilmasto lämpenee niin merenpinta nousee.ok,mutta jos meret saastutetaan koko ekosysteemi romahtaa ja kaput maapallo!

   Vesa RonkainenVesa Ronkainen3 kuukautta sitten
 • on hyviä pointteja. Meidän on hyvä kiinnittää huomiota roskaamisen vähentämiseen ja nkierrätykseen. Ilmaston lämpeneminen ei välttämättä johdu ihmisistä, mutta merien roskaaminen muovilla ja lääkkeillä, sekä sademetsien kaataminen on silti yleiselle kansalle ajan mittaan iso riski elämän laadun myötä.. Mutta vaikka yritykset mainostaa hiilijalanjäljen hyvittämistä tms, voi teollisuuden takana olla aika paljon päästöjä. Jotenkin tässä menty ihan metsään, että tehdään vähäpäästöisiä asioita siten, että valmistusprosessi kuluttaa luonnonvaroja enemmän kuin tuote säästää, verrattuna yksinkertaisemmin tuotettuun tuotteeseen

  MxRMxR4 kuukautta sitten
 • Mahtava video Ville ❤❤❤❤

  Hime CookieHime Cookie4 kuukautta sitten
 • Yksi suurimmista ongelmista eu:n ilmastopolitiikassa on ydinvoiman käyttämättä jättäminen esim: Saksassa ja tämä energia vaje korvataan kivihiilellä jonka hiukkaspäästöt tappaa joka vuosi nimenomaan satojatuhansia ihmisiä. Näihin isoihin kysymyksiin pitäisi tarttua ,koska ilmastonmuutosta ei hävitetä kurittamalla normaaleja ihmisiä erinlaisilla veroilla. Tässä asiantuntija korostaa sitä ,että miten kaikkii jäsenvaltiot on muka niin mukana tässä tavoitteessa. joka on todellisuudessa niin diibadaabaa ,että huhhu. puolassa ja muualla itä-euroopassa ei tulla sulkemaan yhtään hiilivoimalaitosta. ja jos eu lähtee antamaan sanktioita jostain kummansyystä seuraukset voivat olla viellä suuremmat esim:eu ero ja tähän ei ole yksinkertaisesti varaa eli eu on todellisuudessa kahtia jakautunut ilmastotavoitteissa. suurin syy ilmastopolitiikan epäonnistumiselle on ,että ei myönnetä virheitä esim: ydinvoima case (en tosin tiedä mitä lähiaikoina on päätetty). biosekoitus velvoite varmasti toimii ,mutta se on hidasta. onneksi se on sentäs hyvää bisnestä yrityksille. Sähköautot olisivat hyvä ratkaisu ,jos akku materiaalit olisivat ympäristö ystävällisiä. Eli tekniikan kehitystä tarvitaa, mutta onko se tarpeeksi nopeaa. Yksi keino olisi afrikan metsittäminen ,mutta sekään tuskin mahtuu tähän aikaikkunaan. viherpiipertäjät voivat lähteä eduskunnan portailta ja suojatieltä istumasta, vaikka kouluun ja keksiä jotain itseään suurempaa ,koska muuten teistä ei ole mihinkään ilmaston muutoksen torjunnassa. Kiitos. Olen Puhunut!

  käyttäisitsitäomaapäätäskäyttäisitsitäomaapäätäs4 kuukautta sitten
 • Suomen Perustan julkaisemaa ympäristörealistin käsikirjaa luin tänä aamuna. Löytyy netistä.

  Tanja LTanja L4 kuukautta sitten
 • ei tule

  Petri KarhuPetri Karhu4 kuukautta sitten
 • Mutta minähän en millään sähköautolla ala ajamaan:)

  juju4 kuukautta sitten
  • @Tanja L ja seki jos asut jossain korvessa nii jos sinne loppuu akku

   juju3 kuukautta sitten
  • Minua mietityttää sähköautojen ”päästöttömyys” ja käyttökelpoisuus. Minkälainen akku tarvittaisiin maastoautoon jolla voi vetää 3t kärryä?

   Tanja LTanja L4 kuukautta sitten
  • Siis etkö vaikka se oilisi hinnaltaan sama?

   Totiku _Totiku _4 kuukautta sitten
 • Ilmastoasioissa pistää epäilemään kaikkein eniten se, että ilmastoahdistutsta kylvävät yleensä kaikkein eniten tiedevastaisimmat poliitikot, ja ne ketkä ovat vain muuten pihalla asiasta heittäen kommentteja viivästyneestä talvesta "katsokaa vaikka ulos ikkunasta, ilmatonmuutos on totta". Harva lähtee kieltämään tosissaan ilmastonmuutosta, kiistelyn aihe on enemmän se, että mikä on ihmisen osuus siihen. Toinen asia on se, että kilpaillaan sillä, kenen tontilla hiilidioksidia syntyy vähiten, samalla unohdetaan, mitä se vaikuttaa globaaleihin päästöihin, kun tuotanto siirretään jonnekkin muualle. Asia joka on myös hyvä muistaa, että maaperä työntää jatkuvasti metaania taivaalle, joka on huomattavasti voimakkaampi kasvihuonekaasu, kuin hiilidioksidi. Jos sitä otetaan suuremmissa määrin käyttöön teollisuudessa, ja vaikkapa tieliikenteessä (muutetaan metaani hiilidioksidiksi) voisiko tämä metaanin osuus olla pois maaperästä suoraan vapautuvasta metaanista?

  rr4 kuukautta sitten
 • Täyttä paskaa.

  Rikke KooRikke Koo4 kuukautta sitten
 • Oli taas hyvä video

  Marko JärvinenMarko Järvinen4 kuukautta sitten
 • Tuossa kiinnitti huomiota, kun kysyit tyypiltä miksi hän työskentelee eu:ssa/komisiossa, niin vastauksena " liipalaapaa " olisi vaan vastannut rehellisesti, että missään muualla ei saisi niin kovaa liksaa. Miten nyt tulisi toimia, ehkä meteorologian tohtori Taalasta kannattaisi kuulla: " Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri on näköalapaikalla ilmastoasioissa. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa suomalainen Petteri Taalas, joka katsoo keskustelun ilmastoasioista riistäytyneen käsistä. Laajassa haastattelussa hän linjaa, mikä on tärkeää, mikä on vähemmän tärkeää ja neuvoo kansalaisia kriittisyyteen " " Meteorologian alalta tohtoriksi väitellyt Taalas katsoo, että ilmasto-ongelman ratkaisun ydin on fossiilienergiasta luopuminen. Ei siis metsien hakkuiden vähentäminen Suomessa, tai lihansyönnistä luopuminen tai lasten hankkimisesta pidättäytyminen, kuten julkisuudessa on kovin usein esitetty. Taalas näkee ilmastokeskustelussa uskonnollisen ääriliikkeen piirteitä: ”IPCC:n raportteja on luettu kuin Raamattua, haetaan tiettyjä jakeita, joista haetaan perusteita omille ääriajatuksille”

  japi246japi2464 kuukautta sitten
 • Jos katsotaan iso kuvaa, niin nyt eletään "jääkauden" loppuvaihetta. Lapissa oli ennen tätä "jääkautta" tuntureilla tiheä ja järeä puusto, josta on löydetty merkkejä mm. soista jonne on säilynyt näitä puita. Ilmastosi 2020 seminaarissa Messukeskuksessa oli paljon faktaa tästä. FIbothsta löytyy tästä seminaarista videoita.

  Vesa TapolaVesa Tapola4 kuukautta sitten
  • Sano tää noille faktoille kuurot

   YAMAHA 98YAMAHA 984 kuukautta sitten
 • Perussuomalaisilla on ainoa järkevä ja kohtuullinen tapa tehdä ilmastopolitiikkaa. Suomi työntää teollisuutta muihin maihin missä se saastuttaa enemmän. Ja tuo autoilijoiden verotus on aivan kohtuutonta. Suomi on jo tehnyt osansa 90 luvulta lähtien kenenkään pakottamatta ja tehnyt oman osansa. Nyt on muiden maiden vuoro!

  Von McCartneyVon McCartney4 kuukautta sitten
  • Autovero on perseestä. Jos ei ole varaa autoiluun ton verotuksen takia ja asut maaseudulla, niin mitä sitten pitäis tehdä

   nakkimakkaranakkimakkara4 kuukautta sitten
 • Silloin kun on joulu voisitko tehdä 50 faktaa joulusta se olisi hauskaa

  Lenne-Sámmol AikioLenne-Sámmol Aikio4 kuukautta sitten
 • Myytinkertojat on paras ilmastokertoja katsokaa fiboth.info/like/videot/sHauhZuc2NjOpYc

  J.L.K MotorbikeJ.L.K Motorbike4 kuukautta sitten
  • Näin on!!

   SOPULISOPULI4 kuukautta sitten
  • Totta 👍

   Juho JärvinenJuho Järvinen4 kuukautta sitten
 • Faktat tiskiin - ei puhetta. Esim miten päästökauppa on vaikuttanut. Ja miten EU pyrkii vaikuttamaan köyhiin maihin.

  Janne MäkinenJanne Mäkinen4 kuukautta sitten
 • Se mitä EU tekee ilmastokysymyksen hyväksi, ei paljon vaikuta siihen, miten Kiina, Yhdysvallat ja Venäjä tulee toimimaan. Lisäksi tulee huomoida, että afrikka ja Intia on väkirikkaita maita ja ne saastuttaa rutkasti vesitöjä ja ilmastoa.

  Janne MäkinenJanne Mäkinen4 kuukautta sitten
  • Afrikan maat menee sama paska eri etiketti kategoriaan, joten afrikasta voidaan puhua yhtä hyvin yhtenä maana

   Lasse KomuLasse Komu3 kuukautta sitten
  • "Afrikka ja Intia on väkirikkaita maita" Itse kun luulin, että Afrikka oli manner eikä maa. Mutta aina voi oppia näemmä uutta

   jarejare4 kuukautta sitten
 • Väliovi tippunu saranalta, ollu kiire lähtee joskus?

  suomi viinasuomi viina4 kuukautta sitten
 • Olsit kysyny, minkä tähäre tuli jääkausi, vedenpaisumus ym, mikä silloon saastutti/aiheutti kyseeset ja sitte seki, miksei eeuu ota Suomen soita huomiohon hiilinieluna ????????????

  Vuokko VaaranmaaVuokko Vaaranmaa4 kuukautta sitten
 • Teet hyvii videoita

  Oskari PoutanenOskari Poutanen4 kuukautta sitten
 • Hyvä video tärkeästä aiheesta!

  Kirjatarhuri PiiaKirjatarhuri Piia4 kuukautta sitten
 • Ihmisiä on liikaa !!!

  Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
 • Myytinkertojien 6 osainen ilmastonmuutos videosarja on vähintään katsomisen arvoinen!

  j lj l4 kuukautta sitten
  • Yhteisvideo mäkipellon kans 😀🤔

   SOPULISOPULI4 kuukautta sitten
  • fiboth.info/like/videot/sHauhZuc2NjOpYc

   J.L.K MotorbikeJ.L.K Motorbike4 kuukautta sitten
 • Voitko tehä videon Mrsa sairaala bakteerista Googlaa vaikka

  PandaPanda4 kuukautta sitten
  • Koska mulla on mrsa bakteeri

   PandaPanda4 kuukautta sitten
 • Miksi sulla on eteisen väliovi irti?

  Jack_of_HelsinkiJack_of_Helsinki4 kuukautta sitten
 • Skeptisimmät ilmastontutkijat on sitä mieltä, että on jo ohitettu piste, jolloin ei ole enää mitään tehtävissä. Arktisista meristä ja maaperästä vapautuu metaania (20x kasvihuonekaasu hiilidioksidiin verrattuna) jo siihen tahtiin, ettei sitä voi enää pysäyttää.

  Pekuzi GuzziPekuzi Guzzi4 kuukautta sitten
  • Joo ja lässyn lässyn

   nakkimakkaranakkimakkara4 kuukautta sitten
 • jos tehtäs niin että intia ja kiina lopettas hommansa ja mereen ei heitettäs roskia ja kaupungissa ei tarvi autoa kivihiili on lopetettava turve on hyvä ja sitä ei pidä lopettaa ja mitä enemmän paskoja autoja muovista on huonoa joten 72 vuoden mustangeja kaikille ja häkäpönttöjä

  Juhana LiesjärviJuhana Liesjärvi4 kuukautta sitten
 • Eu tekee liittovaltiota .

  Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
 • 🌳🌲tärkeä aihe🏞️⛰️

  Vattu MatoVattu Mato4 kuukautta sitten
 • Kiitos hyvästä videosta Ville, oli mukava kuulla konkreettista ja näyttöön perustuvaa tutkimustietoa aiheesta.

  Sanni PellikkaSanni Pellikka4 kuukautta sitten
 • Viisas haastateltava. Ymmärtää ymmärtämättömyytensä. Ilmasto on niin monimutkanen prosessi, jottei siihen tutkimiseen ihmiselämä riitä.

  Kimmo RintamäkiKimmo Rintamäki4 kuukautta sitten
 • Kiitos Ville. 🌹

  Aino RautiainenAino Rautiainen4 kuukautta sitten
 • Tykkää tästä jos Villen pitäs tehdä joulukuussa joka päivä video

  Petteri MikkonenPetteri Mikkonen4 kuukautta sitten
  • Jos Ville tekisi joulukuussa 4 uutta biisiä, korvaisiko se suurimman osan 31 videosta?

   Tuomo TamsTuomo Tams3 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto molempien editit on hyvii

   RaseRase3 kuukautta sitten
  • Tykkää tästä, jos Petterin pitäis tehdä joulukuussa kolme videota päivässä ja editoida ne.

   Antti BjörklundAntti Björklund3 kuukautta sitten
  • @Juhana Liesjärvi Kannatan tätä!

   Petteri MikkonenPetteri Mikkonen3 kuukautta sitten
  • Vähintään 2 videota päivässä .

   Timo PartanenTimo Partanen3 kuukautta sitten
 • Ville meidän sukunimissä on hauska ku sä oot mäkipelto ni mä oon peltomäki

  Niilo PeltomäkiNiilo Peltomäki4 kuukautta sitten
  • Aika hauska 😁😁

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on täysin poliittinen idea, ei tieteellinen

  Aksim Taio ReuninAksim Taio Reunin4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto Suosittelen perehtymään Simo Ruohon kriitiikkiin ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta

   Aksim Taio ReuninAksim Taio Reunin4 kuukautta sitten
  • Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa 😊 Asia on noussut myös poliitikkojen huulille, koska tieteellinen näyttö asiasta on niin valtavaa. Kannattaa aidosti lukea läpi vaikka seuraavia katsauksia aiheeseen liittyvästä tieteestä: www.ipcc.ch/report/ar5/syr/ iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/8/2/024024 iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/11/4/048002 science2017.globalchange.gov/chapter/executive-summary/ Myös tälle Wikipedia-sivulle on koottu isot määrät lähteitä johtavaan tutkimukseen aiheesta: en.m.wikipedia.org/wiki/Scientific_consensus_on_climate_change Suomen näkökulmasta oleellista tutkimusta on koottu tänne. Sivustolla on muutenkin esitelty aiheeseen liittyvää tiedettä: ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/suomen-muuttuva-ilmasto/-/artikkeli/74b167fc-384b-44ae-84aa-c585ec218b41/ennustettu-ilmastonmuutos-suomessa.html Suomeksi on muuten tarjolla hyvä Helsingin yliopiston tarjoama kurssi aiheesta. Sen materiaaleja voi lukea ilmaiseksi kuka vaan: courses.helsinki.fi/fi/ayatm302 Tutkimus tästä aiheesta on hyvin selkeää ja poikkeuksellisen laajaa. Sen vastustaminen on mun nähdäkseni ennemminkin sitä (haitallista) poliittista ideologiaa.

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Amazing video ja haastattelu 🌍🌳

  Leo PekkaLeo Pekka4 kuukautta sitten
 • Alas ilmaston muutos! 🌺🌸💮🏵️🌹🌻🌼🌷🌱🌲🌳🌴🌵🌾🌿☘️🍀🍃

  valleylily gurlvalleylily gurl4 kuukautta sitten
 • Ei järkevää että Suomi alkaa mihinkään ilmastoon keskittymään. Suomen osuus mailman hiilidioksidipäästöistä on 0.1% . Jos tuota lukua yritettäisiin vähentää ei se mitenkään vaikuttaisi ilmastonmuutokseen joka on globaali ilmiö vaan enemmänkin nämä ilmastoteot vahingoittaisi suomen taloutta. Turha miettiä jotain ilmastoa. Ne joiden pitäisi tehdä asialle jotain ovat Kiina, Venäjä, Intia ja Usa.

  Aaron LAaron L4 kuukautta sitten
  • @Jokin Turha veikkaan, että Suomessa tehdään enemmän investointeja kuin on noita yt neuvotteluita, mutta noista yt neuvotteluista vain uutisoidaan enemmän kun se myy paremmin.

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • @Jokin Turha Siellä missä syntyy kymmenen kertaa enemmän päästöjä, on myös kymmenen kertaa halvempaa. Sitä me emme voi muuttaa. Nykyinen hallitus ei tuhoa yrityksiä, se yrittää kompensoida ilmastotoimista aiheutuvat lisäkulut muilla helpotuksilla. Esimerkiksi sähköveron alennus on tälläinen toimi. Korona on tuonut myös oman mausteensa. Metsäteollisuudella taidat viitata UPM:n tapaukseen. Se ei johtunut hallituksesta, paperin kysynnän lasku on globaali ilmiö, joka johtuu elektroniikan kehityksestä. Voisimme parantaa yrityksen kilpailukykyä, mutta toimet olisivat Suomelle haitallisia. Me emme hyötyisi yrityksistä, jos emme keräisi tarpeeksi veroja. Tämä heikentää julkista sektoria ja sortaa ihmisten hyvinvointia. Tässä mallissa rikkaat rikastuisivat ja köyhät köyhtyisivät. Suomen on pidettävä kiinni hyvinvointivaltiosta.

   Kasperiitti SimmerKasperiitti Simmer4 kuukautta sitten
  • Yksikään maa ei elä tyhjiössä, vaan me ollaan globaalisti hyvin verkottuneita. Suomen valinnoilla on merkitystä myös isossa mittakaavassa ja osana EU:ta. Viimeaikoina myös monet Aasian maat ovat kiristäneet tavotteitaan ja esim. Kiina ja Japani ovat ainakin luvanneet olla mukana 2050 tavoitteessa. Kaikkia tarvitaan mukaan 😊🌏

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
  • Tottakai on hienoa, ettei luontoa tuhlata. Valitettavasti Suomen linja maailman "pelastamiselle" on tämä. Potkitaan yritykset pois maasta, ettei kukaan voi sanoa Suomssa olevan saastuttajia ja, kun maailama tuhoutuu sanotaan: Teidän vika me oltiin parempia lällällää te tuhositte maapallon ei ME. Ollaan siis parempia. Parasta maapallolle olisi juurikin lisätä Suomen päästöjä, sillä ne on aina pois muualta, missä samasta työstä (kuten vaikka metsäteollisuus) tulisi kymmenkertaiset päästöt. Mutta se ei näyttäisi kivalta, kun vertaillaan kuka on puhtain maa joten vihreitä yms. ei sellainen houkuta. Mainostetaan kuinka pitäisi Suosia kotimaista, mutta edes Suomen valtio ei suosi suomalaisia yrityksiä tai työvoimaa. Aika ristiriitaista. Kiitos kun luit loppuun asti. Tutkimusten mukaan noin 99.99% vihervasemmistolaisita ei jaksa lukea tätä viestiä edes puoleen välliin, sillä tämä sisältää eriäviä mielipiteitä.

   Jokin TurhaJokin Turha4 kuukautta sitten
  • @Aaron L Suomi ei ole hiilineutraali, joten emme ole tehneet osaamme. Edelleen keskiverto suomalainen kuluttaa enemmän kuin keskiverto kiinalainen, joten on naiivia kuvitella, että Suomi olisi jotenkin edelläkävijä. Hinta tulee olemaan rahallisesti toki suuri, mutta se tulee olemaan kaikille sama ellei Suomelle jopa pienempi. Se on kuitenkin varmaa, että ilmastonmuutoksen seuraamukset olisivat Suomelle paljon kalliimpia.

   Kasperiitti SimmerKasperiitti Simmer4 kuukautta sitten
 • Yksilötasolla merkittävin/eniten saastuttava asia taitaa olla punaisen lihan syönti. Terv. 4v vegetaristina ollut.

  #TKOMV#TKOMV4 kuukautta sitten
  • Miten pärjäät ilman pekonia 🥓🥓🥓🥓🥓🥓🥩🥩🍖🍖🍖

   Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
  • @Finfox Sama.

   #TKOMV#TKOMV4 kuukautta sitten
  • En välitä punaisesta lihasta, enemmän pidän kanasta ja kalasta. Niistä saa tehtyä vaikka mitä

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • Entä lentäminen?

   Kimmo RintamäkiKimmo Rintamäki4 kuukautta sitten
  • Punainen liha on kyllä kuormittavaa ympäristölle. Itsekin olen yrittänyt vähentää.

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Ja muistakaa, että vihreitä äänestämällä kenenkään tilanne täällä EI parannu.

  Väinö OsaraVäinö Osara4 kuukautta sitten
  • Maalla kun asuu niin vihreiden äänestäminen olisi kuin ampuisi itseä jalkaan.

   Yli viritetty maamoottoriYli viritetty maamoottori4 kuukautta sitten
  • Vihreiden politiikka perustuu naiiviin sinisilmäisyyteen.

   Seppo LaitelaSeppo Laitela4 kuukautta sitten
 • Alan heti käyttää julkista kun täältä maalta pääsee niillä töihin.. 50km työmatka ajettava autolla koska muuta ei ole tarjolla...

  BaabelBaabel4 kuukautta sitten
  • Joo, ei me autoilusta mihkään päästä mun nähdäkseni. Tulevaisuudessa tarvitaan enemmän ympäristöystävällistä autoilutekniikkaa.

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Eletäänk täälä vaan tekemäs rahaa.. aika usei näyttää siltä

  jekku92jekku924 kuukautta sitten
 • Suomi pyrkii ilmastotavoitteisiin porkkanan sijaan ruoskalla. Milloin ollaan nostamassa bensan hintaa kolmanneksella ja milloin autoveroa neljällä. Ei autokanta sähköisty näillä toimilla. Jos halutaan isoja muutoksia, pitäisi tarjota isoja kannusteita, eikä tyytyä totuttuihin työkaluihin.

  JonesJones4 kuukautta sitten
  • @Emil Pelaaja Erittäin oivasti ajateeltu. Aloitetaanko sinusta Emil?

   eiku satoeiku sato4 kuukautta sitten
  • @Emil Pelaaja kaikki edellä mainitsemani ja onhan tää suomi täynnä roska sakkia

   Juhana LiesjärviJuhana Liesjärvi4 kuukautta sitten
  • @Juhana Liesjärvi no määrittele Roskaväki

   Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
  • @Emil Pelaaja niin mutta nämä ekana ku siä on niin paljo roskaväkee ja suuri väkiluku

   Juhana LiesjärviJuhana Liesjärvi4 kuukautta sitten
  • @Juhana Liesjärvi ehkä olis se tasapuolisesti ympäri maailmaa

   Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
 • Ilmastoaalto? huhuh. Tällä videolla oli paljon hyvääkin ja itse olen saastuttamista vastaan, mutta ihminen, siis EU:lainen ilmastonmuutoksen pysäyttämiststä vastaan näillä jutuilla on utopiaa. Voimme tehdä luonnon hyväksi vaikka mitä, mutta avatkaa nyt silmänne tuolle ''ilmastohömpälle'', koska ette ikinä ota mukaan asioita esim. auringosta, mannerlattojen liikkeestä, merivirroista jne.

  Jaakko DanielsJaakko Daniels4 kuukautta sitten
  • @Jaakko Daniels Kehotan nyt sinua ihan vakavissani vaikka lukemaan pelkän Wikipedia-artikkelin ilmastonmuutoksesta. Älä usko kaikkea, mitä sinulle sanotaan. Usko tieteeseen.

   Kasperiitti SimmerKasperiitti Simmer4 kuukautta sitten
  • @Kasperiitti Simmer Eikös jääkarhoja ole tällähetkellä enemmän kuin koskaan?

   Jaakko DanielsJaakko Daniels4 kuukautta sitten
  • ​@Kasperiitti Simmer Mien tän nyt sanois "Stanfordin ilmastoasiantuntijat varoittavat, että ilmastonmuutoksen nopeus on tällä hetkellä vähintään 10-kertainen verrattuna mihin tahansa ajanjaksoon viimeisen 65 miljoonan vuoden aikana." Kuinka tuohon tulokseen ollaan päästy, ja kuinka tarkkaan tuo pystytään mallintamaan. Ilmasto menee kumminkin sykleissä, ja pidempien kylmien, ja kuumien kausien välissä on myös paljon lyhyempiäkin syklejä, onko näitä pystytty havainnoimaan piedemmän aikavälin malleissa. Käsittääkseni ilmaston lämpeneminen on taittumassa tällä hetkellä.

   rr4 kuukautta sitten
  • @r Väitin, että olisi tuhansia kertoja nopeampaa. Vahingossa liioittelin, kun en oikeaa lukua muistanut. Nykyinen ilmastonmuutos on kuitenkin huomattavasti nopeampi kuin aikaisemmat, joten mitään "asiavirhettä" ei ollut. www.co2-raportti.fi/?page=ilmastouutisia&news_id=3899

   Kasperiitti SimmerKasperiitti Simmer4 kuukautta sitten
  • @Kasperiitti Simmer Olisi kiva nähdä luotettavaa dataa ilmastonmuutoksen nopeudesta aikaa ennen ihmistä vs nykyhetki

   rr4 kuukautta sitten
 • Kiitos. Avasi mukavasti, että mitä siellä isojen ovien takakana oikein huseerataan. Uutiset tuppaavat kärjistämään keskusteluiden aiheet ja se ns. arjen tekeminen jää usein pois. Ps: muista turvaväli seuraavalla kertaa. 😁

  XOXO4 kuukautta sitten
  • Kiva kuulla! Joo sama, oli avartava keskustelu. Me Ismon kanssa yritettiin pitää niin iso turvaväli kuin mahdollista, että mahdutaan vielä luontevasti kameralle 😁

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
  • Varsinkin kun käy lukemassa Iltalehden kommenttipalstoja, huh huh!

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
 • Vaikka eurooppa hävittäisi kaikki fossiilista Polttoainetta käyttävät autot ja tehtaat huomenna, vaikutus ilmaston muutoksen olisi alle promille. Lisäksi uskoin sun Ville olevan järkikaveri, mut näytät seilaavan valtavirrassa tuo rätti naaman edessä. Mitä todistettua hyötyä siitä on???

  Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto etenkin kohta 3 kannattaa lukea...

   Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto tekniikanmaailma.fi/miksi-hengityssuojasta-ei-ole-oikeasti-hyotya-tavalliselle-ihmiselle-koronavirusta-vastaan-kansanterveyden-asiantuntija-vastaa-tahan-ja-3-muuhun-kysymykseen/

   Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
  • Jos viittaat rätillä kasvomaskiin, niin suosittelen lukemaan esim. Nature-tiedelehden katsaukseen siihen liittyvästä tutkimuksesta 😊 Kasvomaski ei yksinään auta, mutta on riittävästi näyttöä, että myös sillä (osana muita toimia) voidaan ehkäistä koronan leviämistä: www.nature.com/articles/d41586-020-02801-8

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
  • @pipari22 Päästöt ja ilmastonmuutos ovat kaksi eri asiaa...

   Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
  • Tää ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

   Kasperiitti SimmerKasperiitti Simmer4 kuukautta sitten
 • Asiallinen video.

  Sasha SalonenSasha Salonen4 kuukautta sitten
 • Oikein hyvää huomenta juuri sinulle☺️

  zagonzagon4 kuukautta sitten
 • Teet hyviä videoita💪👍

  SIILI PLAYSSIILI PLAYS4 kuukautta sitten
 • Ei niin kauaa mikää muutu ku raha meitä ohjaa ja on vallassa. Jos saastuttamalla tienaa enemmän ni sillä mennää. Keskustoissa mis on hyvät julkiset ja kaikki suht läheklä, vois autot kieltää kokonaan niiltä alueilta. Toi sähköauto.. öö.. ei. Taitaa vaa olla jollai vihreillä rahaa kiinni niissä. Kaikil sähköauto, se täytyy aika usein turvallisuudenki takia.. ja (rahan tietenki), vaihtaa uuteen ja se niitten valmistus ja hävitys.........

  jekku92jekku924 kuukautta sitten
  • @Finfox tämä

   Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
  • Ekologisen liikenteen toteutus ei ole mahdotonta, itse asiassa varsin helppoa. Sähköautot sopii parhaiten kehä 3 sisäpuolelle, on kuitenkin syytä muistaa, että Suomi on pitkä ja harvaan asuttu maa. Sähköauto ei oikein sovellu kaikkialle. Siksi olisi syytä laajentaa bioetanoli ja biokaasu tankkausasemien verkostoa.

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • Dieselmoottorin kokonaispäästöt koko sen elinkaaren ajan valmistuksesta käyttöön voidaan korvata moninkertaisesti, kun polttoaineen raaka-aineena on esim hakkuutähteet, eko dieselin jalostuksesta syntyvät päästöt korvautuu myöskin! Metsä josta polttoaineen raakaaine otetaan, toimii samalla hiilinieluna syntyville päästöille. Elinkaarensa päässä oleva diesel moottori ja sen komponentit voidaan kierrättää melkein sata prosenttisesti, jolloin ympäristökuorma jää kaikenkaikkiaan olemattomaksi! Samaa ei ole eikä koskaan tule sähköautoilu saavuttamaan, sähköautoista syntyvä romu jää myrkylliseksi ongelmajätteeksi sadoiksi jopa tuhansiksi vuosiksi. Raaka-aineet akkuihin tuotetaan lapsityövoimalla suurimmaksi osaksi, sekä syntyvät ympäristötuhot eläimistölle ja kasvillisuudelle raaka-aineiden louhinnasta ovat luokkaa järkyttävät!

   Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
  • Siis "muutu", tarkotsn et ilmaston muutos ei hidastu näillä. Kokonaa ei kannata alkaa ilmastonmuutosta vastaan ku sen pitää muuttua ja se tulee muuttumaan ja on aina muuttunu.. mut kiihtyvä vauhti ni siihe voidaa vaikuttaa.. niinko järjellä.. ei rahalla. Ja niin kauan ku rahariippuvaiset(verrattavissa mihin vaan vaikeeseen riippuvuuteen) pyörittää tätä maailmaa ni muutokset on kaukana

   jekku92jekku924 kuukautta sitten
 • Voitko tehdä videon huumorista ja sananvapaudesta?

  Jaakko DanielsJaakko Daniels4 kuukautta sitten
  • Hyvä idea 😀👍

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • Laitetaan idea harkintaan 👌👌

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • VÄITTÄMÄ: 2050 on täysin realistinen tavoite, mikäli kaikkien tuotteiden mainostaminen kiellettäisiin/se rajoitettaisiin minimiinsä. niin kauan kun mainostamista ei rajoiteta, on kaikki puheet ilmastoaktivismista/ajattelusta pelkkää poliittista sanahelinää.

  ghoulunathicsghoulunathics4 kuukautta sitten
  • @pipari22 niin nykyään eletään kauemmin kiitos lääketieteen

   Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
  • @ghoulunathics tai vähennetään ihmisiä .Ihmisiä on liikaa jotka saastuttaa

   Emil PelaajaEmil Pelaaja4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto muitakin vaikuttavia tekijöitä tietysti on, mutta mainonnalla kirjaimellisesti aivopestään ihmisiä kuluttamaan enemmän, sekä luodaan yleinen kulutuksen normalisoiva ja sitä ihannoiva yleinen ilmapiiri. rihkaman ostamista voi välttää, mutta mainoksilta, sekä niiden aiheuttamilta mielihaluilta ei välty länsimaissa kukaan. katso sitä intesiteettiä, millä meitä kannustetaan ostamaan koko ajan lisää ja lisää. testaa vaikkapa, kuinka monta minuuttia pystyt katsomaan televisiota ilman ainuttakaan mainosta, tai kuinka monta minuuttia pystyt kävellä/ajaa kaupungilla näkemättä mainoksia. me ollaan yksinkertaisesti niin tottuneita siihen, ettei me enää edes tiedosteta sitä.

   ghoulunathicsghoulunathics4 kuukautta sitten
  • @ghoulunathics Juu tällaisen jatkuvan kulutuksen meininki ei ole kyllä hyvä asia. Mainonnalla on varmasti oma vaikutuksensa 🤔 Siihen liittyy varmaan muutakin kuin vain mainonta, esim. se, että tavaroita valmistetaan ”kertakäyttöisiksi” ja että kokoajan täytyy muka ostaa uutta tilalle, vaikka vanhankin voisi valmistaa kestäväksi. Kestävyyttä tarvittais kyllä lisää monelle saralle.

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto mainonta yksin luo kaiken sen valtavan kulutuspaineen, josta meitä yksittäisiä ihmisiä niin kovasti moralisoidaan. jokaiselle kerätylle roskalle ja ostamatta jätetylle asialle toki peukkua tältä suunnalta, mutta todellinen ilmastonmuutoksen aiheuttaja piilee tässä markkinakoneistossa, ja sen kontrolloiminen laeilla on äärimmäisen helppoa, mikäli niin vaan ollaan valmiita tekemään.

   ghoulunathicsghoulunathics4 kuukautta sitten
 • Entä monet siellä olevat rakennukset, kuten yritykset, jotka eivät kiinnitä huomiota ympäristöön?

  Muhammad Romy ArdiantoMuhammad Romy Ardianto4 kuukautta sitten
 • Mä haluun pelastaa luonnon enkä haluu että eläimet kärsii🙁😥

  Walttu0000Walttu00004 kuukautta sitten
  • Kotimaisen ruuan kolme tärkeintä asiaa: 1. On oltava kotimaista, 2. Ei geenimuuntelua ja 3. Eläin oikeuksia on noudatettu oikein.

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • Nojep 😿😿

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
  • Ja jos eläimet kärsii ihmiset kärsii

   viLjoviLjo4 kuukautta sitten
 • Miten ihmeessä sulla on nykyään 103k tilaajia nykyää viimeks ku katoin sun videoita nii sulla oli 80k tilaajia 🙂👍

  nimetönnimetön4 kuukautta sitten
  • Ville saa nopeaa seuraajia ja syystäkin, sillä onhan nää Villen videot parasta kontenttia suomitubessa. 🙂

   Catherine ღCatherine ღ4 kuukautta sitten
  • 😁 Nyt on kyllä ollut hyvää kasvua. Kiva huomata, että ihmisiä kiinnostaa nämä aiheet 😊

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Hyvä vidi 👍

  limppu kinkku sinkkulimppu kinkku sinkku4 kuukautta sitten
 • Arvioisin, että vielä on pelastettavissa. Jos olisi mahdollista rakentaa sellaisia suodatin voimaloita, jotka kykenisi suodattamaan hiilidioksidia ym. saasteita ilmasta.

  FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • @Finfox Ideana hyvä. Vielä jos ilmastohyperventiloimalla mm veroina kerätty raha kohdennettaisiin tutkimuksiin ja kehitykseen, josta mainitsit voisi tulokset olla oikeasti positiivisia. Lisäisin tähän vielä roskaamisen, joka on tuhonnut paljon ekosysteemiä, esim Ganges joki on tosi pahoin saastunut, ja loppua ei näy, tai tyynenmeren valtava roskapyörre...

   Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
  • @Jani Hermanni Kätevämpää olisi saada hiilidioksidista eroteltua hiili ja happi atomit, jolloin happea voisi hyödyntää kaikkeen mahdolliseen ja hiili voisi sopia vaikka peltojen lannoitteeksi. Merenpohjaan hiilidioksidin pumppaaminen kuulostaa aika luonnonvaran haaskaamiselta :D

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • @Finfox johan Fortum sitä menetelmää käyttää täällä Ruotsissa, tosin laihoin tuloksin. Tai siis Fortum imee Tukholmassa valtavalla imurilla ilmaa, puhdistaa sen ja pakkaa esim hiilidioksidin nestemäiseksi ja kuljettaa sen pohjoisnorjaan, jossa se pumpataan meren pohjan alle. Ympäristön kannalta hyödyllistä? Siitä voi olla montaa eri mieltä... Mut ajatuksena en tosin täysin tyrmää tuota ideaasi. 👍

   Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
  • @Jani Hermanni Siis ylimääräinen hiilidioksidi voisi suodattaa, koska tuskin kasvit ehtii niin nopeasti suodattaa ilmasta ylimääräiset hiilidioksidit pois

   FinfoxFinfox4 kuukautta sitten
  • Onko hiilidioksidi saaste? Tiesitkö, että ilman hiilidioksidia ei maapallolla olisi minkäänlaista elämää...

   Jani HermanniJani Hermanni4 kuukautta sitten
 • Nätti eteinen sulla👍

  Kenraali PossuJonttuKenraali PossuJonttu4 kuukautta sitten
  • 😁 peruseteinen

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Moi

  Leo PelitLeo Pelit4 kuukautta sitten
 • Moi kaikki

  Aarni VirtanenAarni Virtanen4 kuukautta sitten
 • 1=Like Jos Villen pitäis olla suomen presidentti

  Juuso SiitariJuuso Siitari4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto jep

   Juuso SiitariJuuso Siitari4 kuukautta sitten
  • Ei olis varmaan enää aikaa videoille 🙁😁

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
 • Haluutko tehdä jouluna semmosen joulu kalenterin vaikka joka neljäs päivä jos on mahdollista. ❤

  - KeBaBRuLLa -- KeBaBRuLLa -4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto tätä tarkoitin ymmärrän täydellisesti hyvää tulevaa joulua🎄🎉🎊😀

   MatutziMatutzi4 kuukautta sitten
  • @Ville Mäkipelto Ei se haittaa, kunhan teet videoita aktiviisisesti❤

   - KeBaBRuLLa -- KeBaBRuLLa -4 kuukautta sitten
  • Kiva toive ja idea, mutta valitettavasti mä en taida ehtiä tehä ihan niin usein, että kehtaisin kutsua joulukalenteriks 😊 Mutta videoita joulukuussa kyllä tulee 👌

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto4 kuukautta sitten
  • Ois se kiva mutta aika rankkaa se olis Villelle.

   MatutziMatutzi4 kuukautta sitten
  • Tai vaikka 2 kertaa viikos :)

   - KeBaBRuLLa -- KeBaBRuLLa -4 kuukautta sitten
 • Aika nice content

  velho _velho _4 kuukautta sitten
 • Kuudes kommentoija ja 10 katsoja

  Konsta KorpijaakkoKonsta Korpijaakko4 kuukautta sitten
FIboth